КОМИСИЈА ЗА
ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО
ЈПП

13.06.2017.

Одржана радионица за јавно-приватно партнерство

Комисија за јавно-приватно партнерство је у уторак 13. јуна 2017. године у Београду организовала радионицу на тему јавно-приватног партнерства. Господин Луиђи Де Пиерис и господин Кнут Гумерт из ЕПЕЦ-а (European PPP Expertise Centre) одржали су презентације у оквиру којих се разговарало о потенцијалима јавно-приватног партнерства у Републици Србији,  припреми пројеката и саставним елементима предлога пројеката, као и свим осталим фазама током имплементације пројеката.

У склопу Инвестиционог оквира за Западни Балкан (Western Balkan Investment Framework - WBIF) одобрен је пројекат који има за циљ да допринесе јачању капацитета институција у региону које су надлежне за питања јавно-приватног партнерства.

На одржаној радионици учешће је узело, односно своје искуство у овој области поделило око двадесет јединица локалних самоуправа, односно представника јавних тела као предлагача пројеката који имају реализоване пројекте јавно-приватног партнерства или пројекте који су у некој од фаза у поступку реализације.