КОМИСИЈА ЗА
ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО
ЈПП

05.03.2015.

Србија и Француска: Договорена сарадња у области јавно-приватног партнерства

Комисија за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије договорила је сарадњу са Агенцијом за техничку сарадњу Француске у унапређењу области јавно-приватног партнерства и концесија.
Председник Комисије за јавно-приватно партнерство Драган Стевановић рекао је да Француска има 200 година дуго искуство у овој области које је веома значајно за нашу земљу. „Искуства, али и техничка и свака друга подршка и помоћ неопходни су, а са колегама из Француске настављамо сарадњу у циљу промоције и јачања модела јавно-приватног партнерства у Србији", навео је Стевановић.

Шеф за јавне набавке и јавно-приватно партнерство у Агенцији за техничку сарадњу при Министарству финансија Француске Жан-Филип Надал рекао је да су сагледане потребе Србије у области ЈПП-а и за јачање капацита и стручне подршке.

Поред чланова Комисије за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије, састанку су присустовали и економски саветник Амбасаде Француске Луи-Шарл Гранжуан и економски аташе Амбасаде Француске Луи-Шарл Ариве.