КОМИСИЈА ЗА
ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО
ЈПП

09.07.2015.

Одобрен предлог пројекта за обављање комуналне делатности градског превоза путника у Београду

Комисија за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије дала је  позитивно мишљење на предлог пројекта који се односи на обављање комуналне делатности градског превоза путника на територији града Београда.

Драган Стевановић, председник Комисије за јавно-приватно партнерство, рекао је да ће овим пројектом Град Београд да унапреди градски саобраћај.
„Подржали смо и дали позитвино мишљење на предлог пројекта јавно-приватног партнерства Града Београда у обављању градског превоза путника. И овај пут смо потврдили да је Град Београд препознао да је модел јавно-приватног партнерства најбољи модел да се квалитет услуга унапреди, а да истовремено град и грађане кошта мање", објаснио је Стевановић.

Градоначелник Београда Синиша Мали  изразио је задовољство што је Град Београд добио сагласност Комисије за нови пројекат, који је, како је додао, веома важан за град.

„Данас смо добили сагласност да покренемо тендер за избор партнера у области јавног превоза. Ово је веома важна вест за грађане Београда, с обзиром на то да је јавни превоз велики проблем. Уговор који је потписан 2005. године са приватним ауто-превозницима, ове године истиче. Ми смо решили да избор нових ауто-превозника, који ће радити заједно са градом наредних десет година, спроведемо кроз поступак јавно-приватног партнерства. Услови ће бити нешто другачији у односу на претходни период, желимо да аутобуси буду у истој боји, да имају клима-уређаје, бројаче путника, бежични интернет и видео- надзор. Само они који те услове испуњавају моћи ће да превозе грађане од 1. јануара наредне године", објаснио је градоначелник.

Према његовим речима, јавно-приватно партнерство је веома важан модел који може да помогне у решавању неких проблема у Београду, и подразумева да Град може да нађе партнера који има знање и искуство у некој области.