КОМИСИЈА ЗА
ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО
ВЕСТИ
од 13 прилога
05.06.2018.

Одржана конференција о јавно-приватном партнерству у Београду

У понедељак 4. јуна 2018. године одржана је Прва српска конференција о јавно-приватном партнерству. Конференција се бавила кључним темама и изазовима у домену инфраструктуре и на њој су присуствовали највиши државни представници, главни предузетници, извођачи радова и пружаоци услуга у области јавно-приватног партнерства.
27.04.2018.

Одржана дводневна радионица о јавно-приватном партнерству у Београду

Учешће на радионици узело је преко 50 представника јавних тела, односно предлагача пројеката који имају реализоване пројекте јавно-приватног партнерства или пројекте који су у некој од фаза у поступку реализације.
24.04.2018.

Организована радионица о јавно-приватном партнерству у Новом Саду

Дводневна радионица о јавно-приватном партнерству, која за циљ има да представницима локалних самоуправа приближи пројекте и сарадњу између јавног и приватног партнера, одржана је у понедељак и уторак 23. и 24. априла 2018. године у Великој сали Скупштине Града Новог Сада. 
01.03.2018.

Комисија за ЈПП помаже општинама у стратешком наступу

Заштита јавног интереса, јасна расподела одговорности, подела ризика и подизање квалитета јавних услуга су међу најважнијим задацима у домену деловања Комисије за јавно-приватно партнерство, каже Андријана Јовановић, заменица председника Комисије за ЈПП.
15.10.2017.

Бољи квалитет комуналних услуга кроз ЈПП

Јавно-приватно партнерство као модел финасирања јавних послова приватним капиталом највише је распрострањено у Кини, а у замаху је и у Европи и Америци.
13.06.2017.

Одржана радионица за јавно-приватно партнерство

Комисија за јавно-приватно партнерство је у уторак 13. јуна 2017. године у Београду организовала радионицу на тему јавно-приватног партнерства.
10.05.2017.

Привлачење приватних инвестиција кроз јавно-приватно партнерство

Због постојеће потребе за изградњом нове јавне инфраструктуре, улагањем у добра од општег интереса и пружањем услуга од јавног значаја у Републици Србији, неопходно је створити оквир за привлачење приватних инвестиција у јединицама локалне самоуправе, пре свега кроз формирање пројеката јавно-приватног партнерства.
06.10.2015.

Одобрени пројекти града Врања, општине Стара Пазова и општине Кањижа

Комисија за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије дала је позитивно мишљење на Предлог концесионог акта за поверавање обављања делатности градско-приградског превоза путника у општини Кањижа.
09.07.2015.

Одобрен предлог пројекта за обављање комуналне делатности градског превоза путника у Београду

Комисија за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије дала је  позитивно мишљење на предлог пројекта који се односи на обављање комуналне делатности градског превоза путника на територији града Београда.
03.07.2015.

Београд добио „зелено светло“ за сређивање депоније Винча

Комисија за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије дала је  позитивно мишљење на предлог пројекта који се односи на третман комуналног отпада у Београду, чиме је Град добио зелено светло да уђе у јавно-приватно партнерство за решавање великог еколошког проблема на депонији Винча.