КОМИСИЈА ЗА
ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО
ВЕСТИ
од 19 прилога
15.10.2017.

Бољи квалитет комуналних услуга кроз ЈПП

Јавно-приватно партнерство као модел финасирања јавних послова приватним капиталом највише је распрострањено у Кини, а у замаху је и у Европи и Америци.
13.06.2017.

Одржана радионица за јавно-приватно партнерство

Комисија за јавно-приватно партнерство је у уторак 13. јуна 2017. године у Београду организовала радионицу на тему јавно-приватног партнерства.
10.05.2017.

Привлачење приватних инвестиција кроз јавно-приватно партнерство

Због постојеће потребе за изградњом нове јавне инфраструктуре, улагањем у добра од општег интереса и пружањем услуга од јавног значаја у Републици Србији, неопходно је створити оквир за привлачење приватних инвестиција у јединицама локалне самоуправе, пре свега кроз формирање пројеката јавно-приватног партнерства.
06.10.2015.

Одобрени пројекти града Врања, општине Стара Пазова и општине Кањижа

Комисија за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије дала је позитивно мишљење на Предлог концесионог акта за поверавање обављања делатности градско-приградског превоза путника у општини Кањижа.
09.07.2015.

Одобрен предлог пројекта за обављање комуналне делатности градског превоза путника у Београду

Комисија за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије дала је  позитивно мишљење на предлог пројекта који се односи на обављање комуналне делатности градског превоза путника на територији града Београда.
03.07.2015.

Београд добио „зелено светло“ за сређивање депоније Винча

Комисија за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије дала је  позитивно мишљење на предлог пројекта који се односи на третман комуналног отпада у Београду, чиме је Град добио зелено светло да уђе у јавно-приватно партнерство за решавање великог еколошког проблема на депонији Винча.
07.05.2015.

Јавно-приватно партнерство и пројекти коришћења биомасе

Заменица председника Комисије за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије Андријана Јовановић изјавила је на округлом столу посвећеном  могућностима и перспективама одрживог коришћења биомасе у Србији  да јавно-приватно партнерство,  као модел за улагање у областима инфраструктуре, саобраћаја, енергетике и посебно заштите животне средине, није у потпуности искоришћено.
05.03.2015.

Србија и Француска: Договорена сарадња у области јавно-приватног партнерства

Комисија за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије (ЈПП) договорила је сарадњу са Агенцијом за техничку сарадњу Француске у унапређењу области јавно-приватног партнерства и концесија.
07.11.2014.

Стевановић: ЈПП подићи на ниво какав је потребан Србији

Председник Комисије за јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије Драган Стевановић изјавио је данас да је Србија спремна да унапреди овај облик економског развоја како би квалитет услуга грађанима био бољи, а буџет Србије растерећенији.